Šta trebam da znam prije kupovine zavjese?

*FUNKCIJA MOJE ZAVJESE:

Postoje pravila pri odabiru zavjese, zahvaljujući kojima ćete biti zaštićeni od sunca, ali i neželjenih pogleda.

Naime, tanko platno poput naših iz kolekcije ‘’BASIC’’ koji se baziraju na tanjim materijalima potrebno je nabrati duplo da bi se prije svega stvorio osjećaj privatnosti. Na taj način i  tekstura platna dolazi do izražaja i stvara se dovoljno prigušenje svjetla.

Zato, ako imate klasičan balkonski otvor birate 2 komada određenog modela (time postižete sastavljanje na sredini koje pogoduje praktičnom razmicanju zavjese, pri svakom Vašem izlasku).

Dodatnu zaštitu od svjetlosti, ali u ovom slučaju i buke postićete dodavanjem drapera (pogledati kolekciju ‘’LUXURY’’)

Njima i estetski zaokružujete izgled ovog dijela Vašeg doma.

Postoje draperi koji potpuno blokiraju svjetlost ( takozvani ‘’blackout draperi’’) kao i oni koji je djelimično propuštaju.

 

*DIMENZIJE MOJE ZAVJESE:

Zavjese su šivene kako bi bile prilagođene većini otvora. Dimenzije su standardizovane (obratiti pažnju na prilagođeno postavljanje garnišle).

-Uz svaku zavjesu biće naglašena njena dimenzija, a prilikom naručivanja tu smo da Vas dodatno konsultujemo, ako budete imali nedoumica.

 

*KAČENJE MOJE ZAVJESE:

Sve zavjese su prilagođene klasičnoj okrugloj garnišli i većina njih je sa ugrađenim metalnim alkama koje omogućavaju fluidno pomjeranje, bez zapinjanja.

Takođe, prednost  zavjesa sa alkama je ta što pri pranju ne morate da skidate i ponovo stavljate kukice ( kao što je bio slučaj do prije par godina).

Uz svaku zavjesu biće naglašen broj alki koji je ušiven.

 

*ODRŽAVANJE MOJE ZAVJESE:

Sve zavjese je moguće prati u mašini na laganoj temperaturi ili ručno. Detalji oko održavanja biće pojedinačno naglašeni uz svaku zavjesu, jer to zavisi od sastava.

Većina zavjesa je od kombinacije prirodnih i sintetičkih materijala(priodnim udijelom postignuti su lakoća i prozračnost, a sintetičkim otpornost i postojanost boje).

Upravo zbog toga, Vaše zavjese nećete morati peglati, već samo ostaviti da se osuše.

Ipak, ako se odlučite za peglanje koristite niže temperature.

Zavjese koje se posebno ističu materijalom otpornim na gužvanje biće posebno istaknute.